Ocak 25, 2023

Elektronik Hassas Terazi Muayeneleri Hakkında

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ,

Elektronik Hassas Terazi Muayeneleri Hakkında

4 Eylül 2013 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanan Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’nin 8.maddesi ile eczanelerde kullanılan tartı aletlerinin (gramlar hariç olmak üzere) periyodik muayeneleri yetkili muayene servislerine verilmiştir.

Not: 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince hassas terazi kullanan eczacılarımızın hassas terazilerinin süresi son kontrol süresinden itibaren 2 yıl geçerlidir.

Eczanelerimiz Terazilerinin Muayenesi gelip gelmediğinin kontrolünü yapsınlar

Son kontrol süresi terazinin altında, yanlarında veya hassas Periyodik Ölçümü İçin Gelen Firmanın verdiği bir belgede ( Terazi Muayene Belgesi) yazmaktadır.

Hassas  Terazi ölçümleme işlemleri ise Odamız  tarafından anlaşma yapılan özel bir şirket aracılığı ile 25.01.2023 Çarşamba günün itibaren  yapılacaktır. Şirket tarafından yapılacak olan terazi kalibrasyon işlemi şirket yetkilisi eczanenizi ziyaret ettiği sırada elden nakit olarak KDV dahil Hasas teraziler için 250 TL tarafınızca ödenecektir.

Terazi kalibrasyon ve kütle set muayene işlemleri iki yılda bir kez gerçekleşmektedir.

Elektronik /mekanik teraziler ve Gram Takımı Ve Kütle Setleri İçin periyodik muayeneleri için yapılacak işlemler;

1-) Bandrolsüz ve terazi üzerinde “alımda satımda kullanılamaz” ibaresi olmayacak, üzerinde (yeşil m) ve (ce) sembolü olmayan ölçü ve tartı aletleri, min-max ağırlık ve çekeri olmayan elektronik terazilerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

2-) Yeni satın alınmış terazilerin kalibrasyonları iki yıl geçerli olduğundan, terazilerini yeni temin etmiş meslektaşlarımızın bu işlemleri yapmasına gerek yoktur.2022 yılı için terazilerini kalibre etmiş meslektaşlarımızın da bu sene (2023 yılı) için bu işlemleri yapmasına gerek yoktur.

Not: Hassas Periyodik Ölçümü İçin Gelen Firmanın verdiği bir belge ( Terazi Muayene Belgesi ni ) kaybetmeyiniz.

Hassas Periyodik Ölçümü İçin Gelen Firma tarafından Hassas Terazi (Elektronik Terazinin altına veya yan tarafına muayeneden sonra bir bandrol yapıştırmaktadır. Bu denetim pulu(bandrol),  hassas terazinin ne zaman muayene yapıldığı göstermektedir. denetim pulu (bandrol) Yapıştırılıp yapıştırılmadığına dikkat ediniz ve yırtılmasın, yerinden kaldırılmamasına dikkat ediniz.

Hassas terazinin altına bandrol yoksa veya Bandrol yırtılmış, oynanmış, tahriş edilmiş ise Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü tarafından ve İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şubesi tarafından denetimlerde sıkıntı çıkarmaktadır. Bu durumları göz önünde bulundurarak Hassas Periyodik Ölçümü İçin Gelen Firmanın yetkililerine söylenmesi ve Hassas terazinin muayenesinden sonra Eczane tarafından kontrol edilmesi yukarıda bahsi geçen konulara dikkatlice davranılması gerekmektedir.

2021 yılında Hassas terazilerini periyodik yaptıranlar Aşağıda çıkartılmıştır. Aşağıda Yazılan Eczaneler Hassas terazi veya Gram Takımı Ve Kütle Setleri muayene işlemleri 2023 yılı için de yaptırmak zorundadır. Bunların dışında eczane varsa  İlgili firmaya 0505 051 64 04 bilgi veriniz. Veya Aşağıda ismi yazılı olupta, muayeneyi geçen yıl yaptıran veya terazinin muayene zamanı gelmeyen eczane varsa eczane ismini sildirmesi için odamıza bilgi veriniz.

Eczanelerimiz Terazilerinin Muayenesi gelip gelmediğinin kontrolünü yapsınlar

Hassas Terazi Muayenesi yaptıracak olan Eczaneler