Adıyaman Eczacı Odası - Adıyaman Nöbetçi Eczaneler

Şubat 18, 2022

Miadı Geçen İlaçların İmhası Hakkında ECZANELERİN YAPMASI GEREKENLER


Miadı Geçen İlaçların İmhası Hakkında

 

"Bu kapsamda atık ilaçların, ilgili atık kodlarını (18 01 08*. 18 01 09, 18 02 07*, 18 02 08, 20 01 31* ve 20 01 32) kabul etmek üzere atık yakma konulu çevre izin ve lisansı bulunan işletmelerde bertaraf edilmesi gerektiğinden ya doğrudan söz konusu yakma tesislerine gönderilmesi ya da bu tesislere gönderilmek üzere yine çevre izin ve lisansı bulunan ara depolama tesislerine gönderilmesi sağlanmalıdır." ifadesine istinaden Odamız bu konuda çevre izin ve lisansı bulunan bir eczacı kooperatifi olan PHARMABOTANICA ile anlaşma sağlamıştır.

Bundan sonra atık ilaç ve ilaç dışı ürünlerinizi www.atikilaclar.com adresine kayıt etmek ve orada açıklanan prosedürleri yerine getirmek suretiyle imha edilmek üzere PHARMABOTANICA'nın anlaşmalı olduğu kargo şirketlerine teslim ederek imhasını sağlayabilirsiniz. İmha işleminin yapıldığına dair gerekli tüm resmi evraklar PHARMABOTANICA tarafından adresinize gönderilecektir.

NOT: Miyadı geçmiş ilaçlarınızın excel formatında karekod listesini bilgi@atikilaclar.com adresine gönderirseniz, sisteme girişiniz otomatik olarak yapılabilecektir.

Bilgi için 0(312)284 20 60-284 20 64 nolu telefonları arayabilirsiniz.

ECZANELERİN YAPMASI GEREKENLER:

Not: Bunun için her bir ilaç kalem kalem, maliyet fiyatı üzerinden (depo alış fiyatı) ve KDV siz olarak listelenecektir. Sayfanın sonunda da Bilgisayar ortamında ilaç kalem kalem, maliyet fiyatının genel toplamı yazılacaktır.İlgili ilaçların fiyatları ve sayfanın sonunda ilaçların Genel toplam fiyatı tükenmez kalemle yazılmayacaktır.

1-) 01.03.2022 Salı gününe kadar sisteme Atık İlaç bilginizi girerek çıktıları ( PHARMABOTANICA dan Çıktı 4 Nüsha alınacak Listelerin her sayfası Kaşe-İmza, tarih atılır ve onaylanır.) ve ilaçlarınızı hazır etmeniz gerekmektedir. 

2-) Kullanılan paket programın (TEBEOS, Eczanem,Farmakom, Ilon..vs) “Miadı Dolan Ürünlerin çıkışı” bölümünden ITS sonlandırma işlemi yapılmış olan ilaç listesi 4 nüsha olarak alınır. Listelerin her sayfası Kaşe-İmza, tarih atılır  ve onaylanır.

3-) PHARMABOTANICA dan ve Kullanılan paket programın (TEBEOS, Eczanem,Farmakom, Ilon..vs) Bilgisayardan 4 Nüsha çıkartılacak. 4 Nüsha çıkartılan listeyi de Eczacı odasına 01.03.2022 Salı gününe kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Odamızda; Sağlık Müdürlüğü yetkileri ve odamızın görevlendirdiği Eczacı tarafından Listeler onaylanacaktır. Onaylanan listeler Eczanelere geri verilecektir. Eczaneler onaylanan  4 Nüsha listeleri ve Eczaneler tarafından kolilere konulmuş Atık ilaçları ilgili kuruma Pharmabotanıca 10.03.2022 kadar gönderecektir.

4-) İlgili kurum  Pharmabotanıca listeleri onayladıktan sonra Eczanelere geri  gönderecektir. Pharmabotanıca  tarafından onaylanan Miadı geçmiş ilaçların listesini Vergiden düşmek isteyen eczacılarımız bir nüshasını Vergi Dairesine ibraz etmesi gerekmektedir.(Odamız, Sağlık Müdürlüğü yetiklileri ve Pharmabotanıca  tarafından onaylanan Liste)

5-) İlgili kurum  Pharmabotanıca listeleri onayladıktan sonra Eczanelere geri  gönderilen listenin 1 Nüshasını İl Sağlık Müdürlüğüne verilecektir.

6-) İlgili kurum  Pharmabotanıca listeleri onaylanan listenin 1 adeti eczanede 5 yıl saklanacaktır.

 

5-) Not-2: Mevzuatı gereği İmha edilecek ilaçların içerisinde miadı dolan, İTS onayı alınmamış, küpürü eksik, uyuşturucu ve psikotrop ilaçlar kesinlikle bulunmamalıdır. Uyuşturucu ve Psikotrop ilaçlar İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe ve listesi ile beraber götürüp imha edilemesi gerekmektedir.

 

 

azan Şubesi (Depo)

(Atık İlaçlar Buraya Gönderilecek)

            Dağyaka Mah. 2038.Caddesi No:4-6/9 Kazan Ankara

0312 284 20 60

Yurtiçi Kargo

            444 99 99 Nolu Telefonu Arayarak Adresinizden Teslim Edebilirsiniz. 423928637 Nolu Müşteriye Teslim Edilmek Üzere Gönderiniz.