Ocak 20, 2022

E-TEBLİGAT BAŞVURULARININ YAPILMASI HAKKINDA

Sayın Üyemiz,

24.09.2021 tarihli Resmi Gazete ‘de yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumunca Elektronik Ortamda Yapılacak Tebligata İlişkin Yönetmelik ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak tebligat işlemlerinin elektronik ortamda (e-devlet üzerinden) yapılması zorunlu hale gelmiştir.
Bu Sebeple Eczanelerimizin e-devlet üzerinden SGK e-tebligat başvurularını 31.01.2022 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Gereğini rica ederiz.

51. Bölge Adıyaman Eczacı Odası
Yönetim Kurulu

1. E-devlete Eczacılarımız e-devlet şifreleri ile giriş yaparak,  e tebligat Sgk başvuru ekranından giriş yapılacaktır.

E-devlet > e-tebligat > Yeni Başvuru

2. Uygulamaya (SGK e-tebligat) girdikten sonra YENİ BAŞVURU tıkılacaktır.

Eczacılarımız kendine ait mail adresini ve telefon bilgilerini kaydetmelidir.

3. Açılan ekranda BAŞVUR butonuna basarak    SGK e-tebligat giriş işleri    tamamlanmış    olacaktır.

En geç   31    Ocak 2022    tarihine kadar sisteme kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Not: Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından elektronik ortamda imzalanan evrak muhatabın elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günde tebliğ edilmiş sayılacaktır. e-Tebligat gönderildiğinde muhatabın e-Devlet sisteminde kayıtlı olan cep telefonu numarasına SMS ve/veya e-posta adresine bilgi mesajı gönderilecektir. Bu nedenle, evrakın muhatap tarafından okunup okunmaması evrakın tebliğ edilmesinde önem arz etmeyeceğinden, evrak muhatap tarafından okunmamış olsa dahi muhatabın elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günde tebliğ edilmiş sayılacaktır.

SGK e-Tebligat Başvurusu >>>>  https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-sgk-e-tebligat-basvurusu

SGK e-Tebligat Başvurusu >>>> https://www.youtube.com/watch?v=xRX8C6Es4os

E-Tebligat Başvuru İşlemleri Kılavuzu  <<<<< Resimli anlatım