Mart 02, 2021

Göç İdaresine Ait Sıralı Dağıtım Kapsamındaki Reçeteler Farmaİnbox girişleri Hakkında

Türk Eczacıları Birliği tarafından gönderilen bilgilendirme ile; Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Birlik arasında imzalanan ve 01.03.2021 Pazartesi (Bugün) günü yürürlüğe giren protokol kapsamında sözleşme yapan eczanelerin, protokolün (3.10) numaralı maddesinde yer alan reçeteleri karşılarken, Farma Inbox’a tanımlanmış olan farklı grup uygulaması ve sıralama sistemi uyarınca işlem yapmaları gerektiği bildirilmiştir.

Farma Inbox içerisinde yer alan Reçete Tevzi Sistemi'ne eklenen yeni bir buton aracılığıyla, Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne ait reçete girişlerinin, reçete tiplerine göre yapılmasının sağlanacağı ve Kuruma teslim edilecek reçete tevzi icmallerinin tek liste olarak alınarak Bölge Eczacı Odası onayı sonrası Kuruma teslim edilmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Protokolün yürürlüğe girdiği ilk ay olan Mart ayı süresince karşılanmış reçeteler için onay işlemi yapılırken, limite bakılmayacağı, ancak takip eden aylarda onaylama işleminin, ilk ayda karşılanan reçete miktarlarına göre belirlenecek kota ve limitler dahilinde uygulanacağı uyarısı yapılmıştır.

Buna göre, geçici koruma altındaki yabancıların reçetelerini karşılamak üzere Göç İdaresi ile sözleşme imzalamış olan meslektaşlarımızın Mart ayı reçeteleri ve diğer aylara ait olan reçeteler, reçete karşılama sırasında, aşağıda yer alan reçete gruplarını Farma Inbox Sistemine kaydetmesi önemlidir.

GÖÇ İDARESİ G.M. - ANTİ-TNF REÇETELERİ

GÖÇ İDARESİ G.M. - DİYALİZ MERKEZLERİNDEN ÇIKAN Eritropoietin ve Darbepoetin HARİÇİ reçeteler

GÖÇ İDARESİ G.M. - DİYALİZ SOLUSYON REÇETESİ

GÖÇ İDARESİ G.M. - ERİTROPOİETİN VE DARBEPOETİN REÇETESİ