İlaç Takip Sistemine Hasılat Girişi Yapılması Hakkında TİTCK Duyurusu
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Eczaneler Dairesi Başkanlığı tarafından 27.04.2026 tarihinde (bugün) yayımlanan “Tüm Eczacılarımızın Dikkatine” başlıklı duyuru aşağıdaki şekildedir;
"Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik’in 16’ncı maddesi gereğince serbest eczanelerin 2025 yılı KDV hariç hasılat bilgileri, İlaç Takip Sistemi (İTS) üzerinde yer alan hasılat giriş ekranına aşağıda yer alan hususlara dikkat edilerek girilmelidir.
Gerektiğinde its@saglik.gov.tr ya da eczane.hasilat@titck.gov.tr e-posta adresinden destek alınabilir.
Önemle duyurulur."
Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.
Kurum duyurusu için tıklayınız.
İlaç Takip Sistemi’ne (İTS) giriş aşamaları için tıklayınız.
İTS Sisteme hasılat girişi
1 adım
İTS ye PDF Formatında hasılat girişi yükleneceğinden önce >> E Devlet İnteraktiv Vergi Dairesine <<< tıklayınız.
E devlet İnteraktiv Vergi Dairesinden PDF formatında bilgisayarınıza hasılatınızı indiriniz.
Not:Eczane yeni açılmış hasılat sıfır ise hiç bir hasılatı yok ise vergi levhasını PDF olarak taratıp bilgisarınızda masa üstünde kaydedip İTS hasılat bilgisi kayıt işlemlerine yüklenecektir. Vergi Levhası PDF formatında Muhasebecinizde olması gerekir. Muhasebecinizden bilgi alabilirsiniz.
E devlet İnteraktiv Vergi Dairesinden Eczane Hasılatı nasıl alınır video su için tıklayınız <<<<
2 Adım
www.its.gov.tr adresine giriş yapılır.
Gelen sayfanın sağ üst kısmında bulunan "Online İşlemler" butonuna tıklanmalı.
Gelen sayfada İTS Kullanıcı Adı (GLN bilginizin sonuna 4 adet 0-sıfır eklenmiş halidir) ve Şifre bilgisi girilir.
Üst menüde bulunan "Hasılat Girişi" linkine tıklanır. Gelen ekranda 2025 YILI SATIŞ HASILATI (KDV HARİÇ) başlıklı bilgi kutusuna hasılat bilgisi girilir. Kaydet butonuna tıklamadan önce "Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu beyan eder, bu bilgilerde yanlışlık olduğu takdirde doğacak sonuçlardan sorumlu olduğumu kabul ederim." kutusu işaretlemeniz gerekmektedir.
ve İnteraktiv vergi dairesinden PDF formatında Eczane hasılatı çıkartılıp masa üstüne kaydetmeniz gerekir. sonrada masa üstüne kaydettiğiniz. hasılatı İTS PDF formatına yüklecektir. Aksi halde buton aktifleşmeyecektir.
Not: 2025 Yılı Hasılat Bilgisi eczanenin yok ise Eczane/Eczacı İlk Açılışta aldığınız Vergi Levhasını Pdf Formatına çevirecektir. Bilgisayarınızın masa üstüne kaydediniz. Masa üstüne kayıt yaptıktan sonra İlk Açılışta aldığınız Vergi Levhasını PDF Formatını İTS ye yüklecektir. Aksi halde İTS üzerinden Hasılat Bilgileri Kaydet buton aktif hale gelmeyecektir. İTS ye girdiğiniz Eczane Hasılatını kaydetmeyecektir.Vergi Levhasını Pdf Formatı İTS ye Kayıt olmaz ise medula da reçete karşılayamazsınız reçete kayıt edilmesine izin vermez.
İlaç Takip Sistemi’ne (İTS) giriş aşamaları için tıklayınız.
NOT: 2025 Yılı Hasılat Bilgisini 08 Mayıs 2026 tarihinde kadar İTS ye İlaç Takip Sistemine Kayıt Edilmesi gerekmektedir. İTS ye Kayıt olmaz ise medula da reçete karşılayamazsınız reçete kayıt edilmesine izin vermez.

İTS YE Hasılat Beyanı ve yükleme