Adıyaman Eczacı Odası - Adıyaman Nöbetçi Eczaneler

Eylül 22, 2023

SGK ile Birliğimiz Arasında İmzalanan 2023 1 Ek Protokolünün 3 4 Maddesi Kapsamında Ek Fatura Düzenlenmesi İşlemleri Hakkında


SGK ile Birliğimiz Arasında İmzalanan 2023 1 Ek Protokolünün 3 4 Maddesi Kapsamında Ek Fatura Düzenlenmesi İşlemleri Hakkında

 

Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Birliğimiz arasında 28.04.2023 tarihinde imzalanan Sosyal Güvenlik Kurumu Kapsamındaki Kişilerin Türk Eczacıları Birliği Üyesi Eczanelerden İlaç Teminine İlişkin 2023-1 Ek Protokolü’nün 13. Maddesinde, eczacı indirim oranları ve reçete başı hizmet bedellerinin belirlendiği 3.4 maddesinin 01.10.2022 tarihinden itibaren geçerli olacağı düzenlemesi yer almaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Medula Eczane Sistemi üzerinde açılan Ek Fatura bölümünden, ilgili fatura dönemleri seçilerek ek fatura düzenlenebilmektedir.

Ek faturalar düzenlendikten hemen sonra, meslektaşlarımızca ilgili Kurum taşra teşkilatına (SSGM’ye) teslim edilebilecek ve Kurum taşra teşkilatlarınca (SSGM’ler tarafından) hemen işleme alınarak, protokolde yer alan ödeme süresi ve sıra beklenmeksizin ödemeleri gerçekleştirilecektir.

Ek fatura düzenlenmesine yönelik işlem basamakları duyurumuzun devamında yer almakta olup, meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

 

 

Sistem geçen sene gibi işleyecek bir değişiklik yok. 

En çok gelen sorular: 
1) Fatura tarihi 

Güncel tarih olacak faturanın kesildiği tarih

2) Fatura teslim süresi

Kesildikten sonra her zaman teslim edilebilir   SSGM lere

3-) Medulada 2022 Ekim ile 2023 Nisan dönemini tıklayıp sonlandıracaklar

4) Totalde Eksi çıkan eczanelerin şu an için bir şey yapmasına gerek yok.

5-Ek Fatura bilgilerinin boş çıkmasının sebebi hasılat bilgilerindeki olası tutarsızlıktır. Böyle bir durumda bağlı bulunduğunuz SSGM ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

6-Ek Fatura değeri - (eksi) çıkan eczanelerle SGK'nın nasıl bir mahsuplaşma yapacağı netleşmemiştir. Netleştiğinde bilgi verilecektir.

7-Ek Fatura hesaplamasında ödeme ya da rücu noktasında gecikme faizi uygulanıp uygulanmayacağı netleşmemiştir. Sizlere ayrıca bilgi verilecektir.

8) KDV oranı 18 olarak görünüyor. Bunun için SGK, Gelir İdaresi Başkanlığı’na görüş sordu, ekranı da buna göre ayarladı. KDV anlamında bir sıkıntı yok.

9) Faturalar 3 Nüsha olcaktır.

10-) SGK ile Birliğimiz Arasında İmzalanan 2023-1 Ek Protokolünün 3.4 Maddesi Kapsamında Ek Fatura kestikten sonra 29 Eylül Cuma günü Öğleye kadar odamıza teslim edilmesi gerekmektedir.

Eczanelerin dosya hazırlama şekli; 3 Fatura yarım kapalı dosyaya veya arkası mavi kapaklı dosyaya konulup üzerine eczane bilgileri yazıp ( Eczane Adı, Eczacı Adı, SGK No ) odamıza teslim edilmesi gerekmektedir. Odamızda toplu olarak İzmir SGK ya gönderecektir. Bireysel gönderimi İzmir SGK a kabul etmemektedir. 29 Eylül Cuma gününden sonra odamız İzmir SGK ya gönderecektir. Bu tarihe kadar odamıza teslim edilmesi önemle rica olunur.

 

 

Medula Aktarımı ile Ek Fatura düzenleme işlem basamakları için tıklayınız.

 

PDF Aktarımı ile Ek Fatura düzenleme işlem basamakları için tıklayınız.

 

1. Görsel

 2. Görsel

 3. Görsel 

 4. Görsel