Mayıs 31, 2023

2023 YILI SGK SÖZLEŞME YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDAKİ ÖNEMLİ

Eczane Paket Sigortası Yenilenmesi İçin Sandık Aidatlarının yatırılması Hakkında

Türk Eczacıları Birliği tarafından Odamıza gönderilen 2.01.2023 tarihli yazı aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

"Bildiğiniz üzere Yardımlaşma Sandığımız tarafından, aidat borcu ve afet fonu borcu olmayan Sandık üyesi eczane sahibi ve eczane mesul müdürü üyelerimizin eczanelerine ücretsiz Eczane Paket Sigortası yaptırılmaktadır.

Eczane Paket Sigortası 05.06.2023 Pazartesi ne kadar yenilenecektir.

Üyelerimizin mağduriyet yaşamalarını önlemek için gecikmiş aidat borçlarının 05.06.2023 Pazartesi ne kadar ivedi olarak ödemesi gerekmektedir."

ODA AİDATLARI, TEB AFET FONU VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI AİDATI 2023

Oda giderlerine katılım payı(oda aidatı),TEB Yardımlaşma Sandığı ve TEB Afet fonu aidatı 05.06.2023 Pazartesi ne kadar yatırmanız gerekmektedir. Yatırmaz iseniz bu tarihten sonra T.E.B tarafından Farmaİnbox Reçete Tevzi sistemi kapatılacaktır. Bu sebepten dolayı Farmaİnbox reçete tevzi sistemine reçete kaydedemezsiniz. Oda kayıt belgesi sistem üzerinden alındığından dolayı oda kayıt belgesi vermez. SGK sözleşmesi ve diğer sözleşmelerde gelmez.

1-)TEB YARDIMLAŞMA SANDIĞI AİDATI:

2023 yılına ait TEB Yardımlaşma Sandığı aidatı 650,53TL

TEB YARDIMLAŞMA SANDIĞI BANKA VE IBAN NUMARALARI: Aşağıda çıkartılan hesaba herhangi birine yatırılabilir.

Hesap adı: Türk Eczacılar Birliği

Halk Bankası Abidinpaşa Şb. TR81 0001 2001 2270 0017 0000 01 (Aidatlar)

T.İş Bankası Farabi Şb. TR 81 0006 4000 0014 2400 0971 46 (Aidatlar)

Not: İnteraktif bankacılıktan, bankamatikten veya banka içinde dahi havale yapılacaksa Makbuzun veya dekontun açıklama bölümüne Eczacının adı soyadı ve T.C sini yazdırmayı unutmayın.

2-) TEB AFET FONU AİDATI:

2023 yılına ait TEB Afet Fonu aidatı 216,84TL dir.

TEB AFET FONU AİDATI BANKA VE IBAN NUMARALARI: Aşağıda çıkartılan hesaba herhangi birine yatırılabilir.

Hesap adı: Türk Eczacılar Birliği

Halk Bankası Abidinpaşa Şb. TR54 0001 2001 2270 0017 0000 02 (Afet Fonu)

T.İş Bankası Farabi Şb. TR 55 0006 4000 0014 2400 4427 40 (Afet Fonu)

3-) ODA GİDERLERİNE KATILIM PAYI (ODA AİDATI):  2,818,92 TL iken Deprem nedeni ile düşürülmüş ve

Odamızın hesabına Eczane Eczacıları 2.385,24 TL yatıracaktır.

Adıyaman Merkez 1678 / Hocaömer Adıyaman Şubesi

Hesap adı: 51.Bölge Adıyaman Eczacı Odası

Ziraat Bankası: 49 89 63 02 -5020

IBAN: TR34 0001 0016 7849 8963 0250 20

NOT: Oda giderlerine katılım payı(oda aidatı),TEB Yardımlaşma Sandığı ve TEB Afet fonu aidatı 05.06.2023 Pazartesi ne kadar yatırmanız gerekmektedir.

2023 YILI SGK SÖZLEŞME YENİLEME İŞLEMLERİ HAKKINDAKİ ÖNEMLİ

SGK PROTOKOL YENİLENMESİNDE İSTENEN BELGELER

Not:  ODA GİDERLERİNE KATILIM PAYI (ODA AİDATI):  2.818.92 TL iken Deprem nedeni ile düşürülmüştür

Odamızın hesabına Eczane Eczacıları 2.385,24 TL yatıracaktır.

SGK sözleşmesi ücretsizdir.

Sözleşme yenileme sırasında, sözleşme formlarının ön yüzünde bulunan tarih kısmının 01.10.2022 olarak yazılması, ilk kez sözleşme yapacak olan meslektaşlarımız tarafından tarih kısmının, sözleşmeyi yaptıkları tarih olarak doldurulması uygun olacaktır.

Doldurulmuş örnek sözleşme için (Örnek Sözleşme<<<< tıklayınız

Hem SGK sözleşeninin Sağ üst köşesine (4 Nüshaya birden), Hem de İnteraktif vergi dairesinden alınan 2021 YILI SATIŞ HASILATIN sağ üst köşesine 180… başlayan SGK no yazılması gerekmektedir.

1-) Değişiklik olması halinde ruhsat fotokopisi,

(eczanesini geçici yerlerde açan eczacılarımız Sağlık Müdürlüğünden alınan geçici faaliyet izin belgesini fotokopisi eklemesi gerekmektedir.)

Ve Eczanesini Geçici kapatma veren eczacılarımız Sağlık müdürlüğünden aldığı geçici kapatma yazısını fotokopisini sözleşmeye eklemek zorundadır.

2-) İnteraktiv Vergi Dairesinden alınan 2021 YILI SATIŞ HASILATINI gösteren onaylı ( Bu formun sağ üst köşesine 180… başlayan SGK no yazılması gerekmektedir. )

(2022-2023 yılında faaliyete geçen eczacılarımızın vergi levhası Fotokopisi getirmesi yeterlidir.) vergi levhası üzerine 180.. başlayan SGK sicil no yazmayın unutmayın

3-) Adli sicil kaydı, E devletten alınabilir

4-) Diploma numarası, Sözleşmenin üzerine yazılacak

5-) Eczane kaşesi, Sözleşmenin ön yüzündeki ECZANE Yazan yerlere vurularak kaşenin üstüne İmzalanacak

6-) Sadece “KURUMA VERİLECEK” nüshasının ön yüzüne “Protokol hükümlerini okudum ve kabul ettim” yazılacak, Yanına İmzalanacak iç sayfalara (sağ sayfa ve sol sayfa) ve arka sayfaya sadece imza yeterlidir.
Diğer nüshaların; ön-iç sayfa (sağ sayfa ve sol sayfa) ve arka sayfaya sadece imza yeterlidir.

7-) Eczacının vefatı nedeniyle vereseli olan eczanelerde varisin/varislerin kaşe ve imzası olmalıdır.
- Mesul Müdür bulunması halinde ayrıca “mesul müdür kaşesi” de basılarak imzalanmalıdır.

NOT: Oda aidatlarını yatırdıktan sonra; Sözleşme doldurulduktan sonra istenilen belgelerle beraber Sözleşme Ortadan delinip arkası mavi kapaklı yüzü beyaz foy şeklindeki dosyaya konulması ve 05.06.2023 Pazartesine kadar odamıza 1 Nolu Sağlık Ocağı bahçesinde yer alan konteyner bırakılması gerekmektedir. İlçede bulunan eczacılarımız ilçe temsilcisine bırakmaları gerekmektedir.

Not : Henüz eczanesini il dışına nakil etmeyip Haziran ve diğer aylar içinde Eczanesini il dışına nakil etmek isteyen eczacılarımız, Sağlık müdürlüğüne bildirip Eczanesini geçici kapatma veren eczacılarımız, Eczanesi yıkık olup hali hazırda açmayan eczacılarımız veya daha sonraki aylarda açacak eczacılarımız ,Vereseli eczane olan tüm eczacılarımız ve Depremden sonra eczanesi açık veya kapalı tüm eczacılarımız sözleşme yenilemek zorunda dır.