Adıyaman Eczacı Odası - Adıyaman Nöbetçi Eczaneler

Aralık 02, 2022

Yurt Dışından İlaç Temini Birimi Hasta Başvuru ve Takip Sistemi Hakkında


Yurt Dışından İlaç Temini Birimi Hasta Başvuru ve Takip Sistemi Hakkında

                Bilindiği üzere, Yurt Dışından İlaç Temini Birimimiz, yurt dışından ilaç teminine ilişkin T.C. Sağlık Bakanlığı ile Birliğimiz arasında yapılan protokol çerçevesinde, hastaların tedavisi için hekim tarafından gerekli görülerek reçete edilen, ancak Türkiye'de ruhsatlı olmayan veya ruhsatlı olduğu halde çeşitli nedenlerle üretimi veya ithalatı yapılamayan ve T.C. Sağlık Bakanlığı'nca ithalat izni verilen ilaçları ithal edip, iyi dağıtım kurallarına uygun olarak hasta/hasta yakınına teslim etmektedir. Yurt Dışından İlaç Temini Birimimize başvuruda bulunmak isteyen veya başvuru durumunu sorgulamak isteyen hastalarımızın kullanımı için https://ithalilacrecete.teb.org.tr/ adresi hazırlanmış ve kullanıma sunulmuştur.

 

                İthal ilaç başvuru ekranı;

· T.C. kimlik numarası, E-Reçete Numarası, il-ilçe adres bilgileri, başvuru sahibi (kendisi/yakını) seçeneği ve cep telefonu bilgilerinden oluşmaktadır.

· Bilgileri kayıtlı olan hastaların ad ve soyadı bilgileri sistemde yıldızlı şekilde görülmekte olup, bilgileri kayıtlı olmayan hastalar tarafından doğum tarihi bilgisinin de sisteme işlenmesi gerekmektedir.

 · Başvuruda bulunan kişinin hasta yakını olması halinde, hasta yakınına ait T.C. kimlik numarası ile adı ve soyadı bilgilerinin sisteme işlenmesi gerekmekte olup, 18 yaşından küçük olan hastaların yakını ile birlikte başvuru yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

 · Başvuru işlemi, "Doğrulama kodu gönder" butonuna tıklandıktan sonra, cep telefonuna gelen 6 haneli kodun sisteme işlenmesi ile tamamlanarak, başvuru durumunun sorgulanmasında kullanılmak üzere sistem tarafından takip numarası oluşturulmaktadır. Başvuru takibi, Hasta T.C. kimlik numarası ve takip numarasının "İthal İlaç Sorgu" ekranına işlenmesi ile sağlanmaktadır. Başvuruda bulunma ve takibinin nasıl yapılacağına ilişkin görseller ve bilgiler içeren doküman ekte yer almakta olup, bilgilerinizi ve üyelerinizin konu hakkında bilgilendirilmesini saygılarımla rica ederim.

 

Yurt Dışından İlaç Temini Birimi Hasta Başvuru ve Takip Sistemi Ekleri için <<< tıklayınız