Adıyaman Eczacı Odası - Adıyaman Nöbetçi Eczaneler

Kasım 17, 2022

Miadı Geçmiş İlaçların İmhası İle İlgili İzlenmesi Gereken Yol


Miadı Geçmiş İlaçların İmhası 

Miadı Geçmiş İlaçların İmhası İle İlgili İzlenmesi Gereken Yol

 

Öncelikle Meslektaşlarımızın firma ile görüşmesi gerekmektedir.

Atık İlaçların İmhası ile ilgili yapılması gerekenler:

Meslektaşlarımızın https://www.atikilaclar.com adresine girip, GLN numarası ile sisteme kayıt olmaları gerekmektedir. Kayıt sonrasında miadı geçmiş atık ilaçlarını sisteme kaydetmeleri ve 4 nüshadan oluşan bir döküm almaları gerekmektedir. Ödeme web sayfası üzerinden atık listesi oluşturulduktan sonra kredi kartı veya havale şeklinde yapılabilecektir.

Miyadı geçmiş ilaçlarınızın excel formatında karekod listesini bilgi@atikilaclar.com adresine gönderirseniz, sisteme girişiniz otomatik olarak yapılabilecektir.

Bilgi için 0(312)284 20 60-284 20 64 nolu telefonları arayabilirsiniz.

 

ECZANELERİN YAPMASI GEREKENLER:

 

1-) Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçları ayrı paketlenecek ve 4 Adet listesi yapılacaktır. Diğer ilaçlar olmak üzere ayrı Paketlenip 4 Adet listesi yapılacaktır.

Listeler her bir ilaç kalem kalem, maliyet fiyatı üzerinden (depo alış fiyatı) ve KDV siz olarak listelenecektir. Sayfanın sonunda da Bilgisayar ortamında ilaç kalem kalem, maliyet fiyatının genel toplamı yazılacaktır. İlgili ilaçların fiyatları ve sayfanın sonunda ilaçların Genel toplam fiyatı tükenmez kalemle yazılmayacaktır.

 

Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçlar Mutlaka

ITS portalı üzerinden deaktivasyon işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlemin basamakları şu şekildedir;

- ITS Portalına giriş yapılır,

- Deaktivasyon işlemleri kısmına girilir,

- Deaktivasyon talep oluşturma seçilir,

- Deaktivasyon sebebi butonundan miat sebebiyle seçilir

- Alt kısımda listelenen ilaçlardan İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek olan ilaçlar

Seçilip il sağlık müdürlüğü onayına gönder butonuna basılır. Bu işlem yapılmadan İl Sağlık Müdürlüğüne götürülen ilaçların deaktivasyon işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

İmha edilecek ilaçların mutlaka İTS üzerinden miat çıkışı/deaktivasyonu yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde kabul edilmeyecektir.

 

2-) Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçlar ile listesi ve Diğer ilaçlar ile listesi Sağlık Müdürlüne götürülecektir. Yani tüm ilaçlar ve listeler sağlık müdürlüğüne gidecek. Sağlık müdürlüğü tüm ilaçları listeden tek tek ilaçları  kontrol edecektir. Kontrolden sonra Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçlar ile listesi  ( 4 Listeyi), Diğer ilaçlar istesini ( 4 Listeyi)  onaylayacaktır

 

3-)  Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçlar Sağlık Müdürlüğünde Kontrol yaptırıp sayım tutanağının onaylanması sağlanır. Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçlar  ve Listeler İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilir.Miadı geçmiş Kırmızı-Yeşil reçeteye tabi ilaçların onaylanan listesini 1  adetini eczane alır. 5 yıl sürü ile eczanede saklayınız.

 

4)  Diğer ilaçlar ise Sağlık Müdürlüğü yetkileri İlaçları kontrol ettikten sonra listeleri onaylar ve odamızın görevlendirdiği Eczacı tarafından Listeler onaylanacaktır. Onaylanan listeler Eczanelere geri verilecektir. Eczaneler onaylanan  4 Nüsha listeleri ve Eczaneler tarafından kolilere konulmuş Atık ilaçları ilgili kuruma Pharmabotanıca 02.12.2022 kadar gönderecektir.

 

Not: Dikkat: İmha edilecek ilaçların mutlaka İTS üzerinden miat çıkışı/deaktivasyonu yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde kabul edilmeyecektir.

 

Not: Bahsedilen bu 4 nüshanın hepsi ıslak imza ile onaylanmak zorundadır. (Orijinal olması zorunluluğu vardır, bilgisayar çıktısı şeklinde olması yeterlidir. İlgili ilaçların fiyatları ve sayfanın sonunda ilaçların Genel toplam fiyatı tükenmez kalemle yazılmayacaktır.) —İlaçlar kırılmayacak şekilde kolilere konulacaktır. —Koli içine Sağlık Müdürlüğü’nce ve odamızca onaylı ilaç listesinin orijinali ve eczaneye ait fatura bilgileri (Vergi dairesi ve numarası) konulmalıdır. —Hazırlanan koli üzerine de ayrıca ilgili eczanenin isim ve adresi yazılmalıdır.

Kazan Şubesi (Depo)

(Atık İlaçlar Buraya Gönderilecek)

            Dağyaka Mah. 2038.Caddesi No:4-6/9 Kazan Ankara

0312 284 20 60

Yurtiçi Kargo

            444 99 99 Nolu Telefonu Arayarak Adresinizden Teslim Edebilirsiniz. 423928637 Nolu Müşteriye Teslim Edilmek Üzere Gönderiniz.

 

İlgili kurum  Pharmabotanıca listeleri onayladıktan sonra Eczanelere geri gönderecektir.  Gönderilen listenin 1 Nüshasını İl Sağlık Müdürlüğüne verilecektir. Vergiden düşürmek istiyorsanız 1 âdetini Muhasebecisine verecek. 1 Âdeti ise 5 yıl saklanmak kaydı ile Eczanede muhafaza edecektir.

 

 

 

 

 kırmızı-yeşil-kontrole tabi ilaçların listesi “ilaç takip sistemi”nden de görsellerde anlatıldığı üzere alınıp sadece kırmızı-yeşil-kontrole tabi ilaçlar İl Sağlık Müdürlüğüne fiziksel olarak götürülüp teslim edilecektir.

Bilgilerinize rica ederiz. 

 

ITS portalı üzerinden deaktivasyon işleminin yapılması gerekmektedir. Bu işlemin basamakları şu şekildedir;

- ITS Portalına giriş yapılır,

- Deaktivasyon işlemleri kısmına girilir,

- Deaktivasyon talep oluşturma seçilir,

- Deaktivasyon sebebi butonundan miat sebebiyle seçilir

- Alt kısımda listelenen ilaçlardan İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilecek olan ilaçlar

seçilip il sağlık müdürlüğü onayına gönder butonuna basılır. Bu işlem yapılmadan İl Sağlık Müdürlüğüne götürülen ilaçların deaktivasyon işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

imha edilecek ilaçların mutlaka İTS üzerinden miat çıkışı/deaktivasyonu yapılmış olması gerekmektedir. Aksi takdirde kabul edilmeyecektir.

İMHAYA GÖNDERİLECEK İLAÇLAR HK.İMHAYA GÖNDERİLECEK İLAÇLAR HK.