Adıyaman Eczacı Odası - Adıyaman Nöbetçi Eczaneler

Nisan 30, 2021

Eczanede Çalışan Personellerimizin Çalışma İzin Belgesi düzenlenmesi


E-DEVLETTEN GÖREV BELGESİ OLUŞTURULMASI HK.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIMIZ

İçişleri Bakanlığı’nın yeni yayınlanan genelgesi ile;  e devlet  platformunda  yer alan İçişleri Bakanlığı e başvuru sistemi üzerinden  görev  belgesi alınması gerekmektedir.

Sistemin çalışmadığı durumlarda aşağıda linkini paylaştığımız manuel çalışma formu düzenlenmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

GENELGE İÇİN TIKLAYINIZ <<<<

GÖREV BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ  <<<

 

 

Eczane Çalışanları için Görev Belgesi Düzenlenmesi Hakkında

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından, 29.04.2021 tarihinde Görev Belgesi Düzenlenmesi konulu genelge yayımlanmıştır.

Genelgeye göre, Bakanlığın 27.04.2021 tarih ve 7576 sayılı Genelgesinde muafiyet tanınan işyerlerinde çalışan görevliler için bu işyerlerinin yetkililerince hazırlanmış tüm belgelerin geçerliliği 2 Mayıs 2021 Pazar günü saat 24.00’de sona erecektir.

Sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında ilaç ve eczacılık hizmeti kesintisiz şekilde devam etmekte olup, Genelgenin yayımlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde, eczacılarımızın bu süreçte Eczacı Kimlik Kartlarını ibraz etmelerinin yeterli olacağı; eczane çalışanlarının ise Görev Belgesi alması gerektiği bilgisi alınmıştır.

Görev Belgesi, çalışan tarafından e-devlet üzerinden e-başvuru sistemi kullanılarak alınabileceği gibi, sistemsel yoğunluk, erişim hatası gibi geçici durumlar nedeniyle zamanında görev belgesi alınamaması durumunda, Ek 2’de yer alan formun çıktısı alınarak el ile doldurulup eczanenin sahibi ve sorumlu müdürü tarafından imzalanan belge de geçerlidir. Bu şekilde manuel olarak düzenlenen belge bir defaya mahsus düzenlenebilecek ve 3 gün süreyle geçerli olacaktır.

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen “Görev Belgesi Düzenlenmesi Genelgesi” kapsamında, kişiler, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında zorunlu bir amaçla işyerinde olması gerektiği bilgisinin doğruluğu ile, hakkında görev belgesi düzenlenen kişinin kendisi ile ilgili bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan sorumludur.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

Ek 1: İçişleri Bakanlığı’nın Görev Belgesi Düzenlenmesi Konulu Genelgesi

Ek 2: Görev Belgesi

Ek 3: Kamu Personeli Görev Bildirim Belgesi

 

E-Devlet Üzerinden Görev Belgesi Başvurusu Yapmak İçin Takip Edilebilecek İşlem Adımları

 

1) www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır.

 

 

2) "Kurumlar" ikonuna tıklanır.

 

 

3) Kurumlar Ekranında "İ" harfine tıklanır. "İçişleri Bakanlığı" bağlantısı görünür. "İçişleri Bakanlığı" bağlantısına tıklanır.

 

 

4) E-devlette sunulan "İçişleri Bakanlığı Hizmet Listesi" görüntülenir. Bu hizmetler arasındaki "E-başvuru" bağlantısına tıklanır. E-belge başvuru süreci başlar.

 

 5) Başvuru sürecinin sonuçlanması sistem yoğunluğuna göre değişmektedir.