Şubat 03, 2021

Elektronik Hassas Terazi Muayeneleri Hakkında

4 Eylül 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’nin 8.maddesi ile eczanelerde kullanılan tartı aletlerinin (gramlar hariç olmak üzere) periyodik muayeneleri yetkili muayene servislerine verilmiştir.

Not: 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince hassas terazi kullanan eczacılarımızın hassas terazilerinin süresi son kontrol süresinden itibaren 2 yıl geçerlidir. Son kontrol süresi terazinin altında veya hassas Periyodik Ölçümü İçin Gelen Firmanın verdiği bir belgede ( Terazi Muayene Belgesi) yazmaktadır.

Hasas  Terazi kalibrasyon işlemleri ise Odamız  tarafından anlaşma yapılan özel bir şirket aracılığı ile 08.02.2021 Pazartesiden itibaren  yapılacaktır. Şirket tarafından yapılacak olan terazi kalibrasyon işlemi şirket yetkilisi eczanenizi ziyaret ettiği sırada elden nakit olarak KDV dahil Hasas teraziler için 100 TL tarafınızca ödenecektir.

Terazi kalibrasyon ve kütle set muayene işlemleri iki yılda bir kez gerçekleşmektedir.

GRAM TAKIMI VE KÜTLE SETLERİ İÇİN;

Terazi kalibrasyon işlemleri ise Odamız  tarafından anlaşma yapılan özel bir şirket aracılığı ile yapılacaktır. Şirket tarafından yapılacak olan   kütle set muayene işlemi (2 kefeli teraziler) şirket yetkilisi eczanenizi ziyaret ettiği sırada elden nakit olarak KDV dahil  130 TL tarafınızca ödenecektir.

Not: 2019 yılında periyodik muayeneleri yapılan tartıların periyodik muayenelerinin 15.02.2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Teraziler için yetkili muayene istasyonları ve muayene bedelleri  aşağıda yer almaktadır.

Aşağıda yer alan fiyatlara KDV dahildir.

• Hassas Terazi (Elektronik Terazi) Muayeneleri için

Birçok Eczanede bulunan Hassas Terazi (Elektronik Terazi) Muayeneleri

Terazi muayene ücreti olarak 100 TL bedel terazi muayene bitiminde Servis tarafından alınacaktır.

2 yıl geçerli olmak üzere Damga yerine geçen belge düzenlenip verilecektir.

Elektronik /mekanik terazilerin periyodik muayeneleri için yapılacak işlemler;

1-) Bandrolsüz ve terazi üzerinde “alımda satımda kullanılamaz” ibaresi olmayacak, üzerinde (yeşil m) ve (ce) sembolü olmayan ölçü ve tartı aletleri, min-max ağırlık ve çekeri olmayan elektronik terazilerin müracaatı kabul edilmeyecektir.

A-)  8 Şubat - 15 Şubat 2020 tarihleri arasında Tartı aletlerinin muayeneleri firma tarafından eczanelerde yerinde (Adıyaman Merkez, Besni, Kahta, Gölbaşı İlçeler) yapılacak olup, Tartı Aleti Muayene Başvuru Formu <<<< Tıklayınız şimdiden 2 adet doldurmaları İlgili firma gelince zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde teraziyi muayene edip, doldurduğunuz formuda alacaklar.

B-) Samsat, Sincik, Çelikhan, Tut, Gerger İlçeleri odamıza Hassas Terazilerle birlikte ekte bulunan muayene formunu doldurarak hassas terazilerini sığacak kutunun içine koyarak 15 Şubat Pazartesi gününe kadar  ücreti ile beraber Hassas teraziyi (Ücret KDV DAHİL 100TL) ve 2 Kefeli terazilerini(2 Kefeli teraziler KDV dahil 130TL) odamıza bırakacaklardır.

Tartı Aleti Muayene Başvuru Formu <<<< Tıklayınız

2-) Yeni satın alınmış terazilerin kalibrasyonları iki yıl geçerli olduğundan, terazilerini yeni temin etmiş meslektaşlarımızın bu işlemleri yapmasına gerek yoktur.2020 yılı için terazilerini kalibre etmiş meslektaşlarımızın da bu sene (2021 yılı) için bu işlemleri yapmasına gerek yoktur.

Not: Hassas Periyodik Ölçümü İçin Gelen Firmanın verdiği bir belge ( Terazi Muayene Belgesi ni ) kaybetmeyiniz. Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğü tarafından denetimlerde istenmektedir. Kaybolmuş veya yoksa gerekli cezai işlem uygulamaktadır.

2019 yılında Hassas terazilerini periyodik yaptıranlar Aşağıda çıkartılmıştır. Aşağıda Yazılan Eczaneler Hassas terazi muayene işlemleri 2021 yılı için de yaptırmak zorundadır. Bunların dışında eczane varsa odamıza bilgi veriniz. Son kontrol süresi terazinin altında veya verilen bir belgede yazmaktadır.

Hassas Terazi Muayenesi yaptıracak olan Eczaneler

1 Nesip DAYAN Besni