Aralık 20, 2019

Maidı Geçmiş Atık İlaçların imhası

Değerli Meslektaşlarımız,

Yukarıda adı geçen yazıda, "Bu kapsamda atık ilaçların, ilgili atık kodlarını (18 01 08*. 18 01 09, 18 02 07*, 18 02 08, 20 01 31* ve 20 01 32) kabul etmek üzere atık yakma konulu çevre izin ve lisansı bulunan işletmelerde bertaraf edilmesi gerektiğinden ya doğrudan söz konusu yakma tesislerine gönderilmesi ya da bu tesislere gönderilmek üzere yine çevre izin ve lisansı bulunan ara depolama tesislerine gönderilmesi sağlanmalıdır." ifadesine istinaden Odamız bu konuda çevre izin ve lisansı bulunan bir eczacı kooperatifi olan PHARMABOTANICA ile anlaşma sağlamıştır.

Bundan sonra atık ilaç ve ilaç dışı ürünlerinizi www.atikilaclar.com adresine kayıt etmek ve orada açıklanan prosedürleri yerine getirmek suretiyle imha edilmek üzere PHARMABOTANICA'nın anlaşmalı olduğu kargo şirketlerine teslim ederek imhasını sağlayabilirsiniz. İmha işleminin yapıldığına dair gerekli tüm resmi evraklar PHARMABOTANICA tarafından adresinize gönderilecektir.

www.phb.com.tr adresinden ulaşabileceğiniz kooperatifimizin internet sitesi üzerinden “PHB ATIK İLAÇ YÖNETİM SİSTEMİ GİRİŞ” linkini tıklayarak gireceğiniz Pharmabotanica Atık İlaç Yönetim Sistemi sayfasında hangi işlemleri yapmanız gerektiği adım adım tarif edilmektedir. Sorularınız için 0 (312) 284 20 60 nolu telefondan yetkili arkadaşlarımıza ulaşmanız her zaman mümkündür.

Eczanelerin Yapması gerekenler için Tıklayınız <<<<

Not: PHARMABOTANICA sayfasına girilen Miadı geçmiş ilaçların listesinden 4 Nüsha alınacaktır. PHARMABOTANICA  listeyi Excel dosyası olarak vermektedir. Excel dosyasını bilgisayarınıza indirecektir, bilgisayarınıza indirilen Excel Dosyasını açacaksınız. Tabloda Fiyatlandırma boş olduğu için İlacın Maliyetine göre doldurulacak, ( Bazı Eczane programları İlacın Maliyetine göre fiyatlandırmaktadır. Örnek Eczanem Programı)Doldurduktan sonra Bilgisayardan 4 Nüsha çıkartılacak. 4 Nüsha çıkartılan listeyi de Eczacı odasına 09.01.2020 Perşembe gününe kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Odamızda; Sağlık Müdürlüğü yetkileri ve odamızın görevlendirdiği Eczacı tarafından Listeler onaylanacaktır. Onaylanan listeler Eczanelere geri verilecektir. Eczaneler onaylanan  4 Nüsha listeleri ve Eczaneler tarafından kolilere konulmuş Atık ilaçları ilgili kuruma Pharmabotanıca 24.01.2020 kadar gönderecektir.

Miadı geçmiş aynı ilaçtan âdeti 1 den fazla olanların sayı olarak  PHARMABOTANICA girilecek, kullandığınız kendi eczane programından Karekod listesi alıp, listenin üzerine sağ üst köşeye eczane ismi ve bulunduğu il ve ilçesi yazılacak, ( İlaç >>>Karekod Listesi <<< ) paketlediğiniz Miadı geçmiş ilaçlar aynı kolinin  içine konulacaktır. Farklı kolileri farklı karekod listesini koymayın. Kolideki ilaçlarla karekod listesi birebir aynı olacaktır.

İlgili kurum  Pharmabotanıca listeleri onayladıktan sonra Eczanelere geri  gönderecektir. Odamız, Sağlık Müdürlüğü yetiklileri ve Pharmabotanıca  tarafından onaylanan Miadı geçmiş ilaçların listesini Vergiden düşmek isteyen eczacılarımız bir nüshasını Vergi Dairesine ibraz etmesi gerekmektedir.

Kazan Şubesi (Depo)

(Atık İlaçlar Buraya Gönderilecek)

Dağyaka Mah. 2038.Caddesi No:4-6/9 Kazan Ankara

Yurtiçi Kargo

444 99 99 Nolu Telefonu Arayarak Adresinizden Teslim Edebilirsiniz. 423928637 Nolu Müşteriye Teslim Edilmek Üzere Gönderiniz.