Nisan 20, 2020

ECZANELERDEN MASKE TEMİNİ HAKKINDA

20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların maske teminlerinin birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olan eczanelerimiz aracılığı ile gerçekleştirilmesi ile ilgili uygulamaya başlamıştır.

Maskeleri ecza depoları(Selçuk Ecza Deposu -Alliance Helathcare) eczanelerimize ulaştıracaktır.
İlk etapta İstanbul ve Ankara’da başlatılan uygulamanın önümüzdeki günlerde diğer illerimizde de yaygınlaştırılmasının planlandığı bilgisi verilmiştir. Bu konuda Bakanlıkça yapılacak düzenlemeler doğrultusunda Birliğimiz tarafından konu hakkında ayrıca bilgilendirmede bulunulacaktır.

Eczacılarımıza bilgilendirme mesajı içerisinde aktarılan videoya aşağıdaki bölümden ulaşılmakta olup; eczacılarımız vatandaşlarımızın cep telefonlarına gelen kısa mesajda yer alan SMS doğrulama kodu ve TC kimlik numaraları ile Reçetem Sistemi üzerinden kayıt yaparak işlemi tamamlayabileceklerdir. Bu süreçte, maskeleri teslim alan kişinin farklı olması durumunda alan kişinin TC kimlik numarası da ilgili bölüme yazılarak maske temini sağlanır.

Vatandaşa gelen SMS ile 7 gün için 5 maske verilebilmektedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

Sistem kullanımı ile ilgili bilgilendirici video için tıklayınız.